04/07/2017

Daguitstap naar brussel: twee werelden

Op dinsdag 4 juli trokken we met 65 geïnteresseerden naar Brussel voor een dag vol verrassende ontmoetingen. We begonnen evenwel in Schuiferskapelle met een bezoek aan de kinderboerderij van Poverello: Jean-Pierre en Kristof vertelden over de plaatselijke werking. Daarna ging het richting Brussel waar we op het Vossenplein de sfeer van de Marollen even konden opsnuiven vooraleer de Zuinigheidsstraat 4, hoofdgebouw van Poverello, binnen te duiken.

Johan Van Eetvelde gaf een boeiend getuigenis over de visie en inspiratie van de medewerkers van Poverello. We beluisterden ook Max, één van de jongeren die door Taizé worden 'uitgeleend' aan Poverello en zijn ervaringen. Na het middagmaal hebben we samen gebeden met deze jonge mensen in de kapel op het eerste verdiep. Het namiddagprogramma bestond uit een bezoek aan de Europese instellingen. Vooral het gloednieuwe huis van de geschiedenis van Europa viel in de smaak.

Afronden deden we met de nodige files om Brussel opnieuw te verlaten en een heerlijk avondmaal in het Gentse. Op naar volgend jaar.

Terug naar alle galerijen