04/04/2018

Kamp Kirko 2018

Dit jaar ging onze jeugdwerking Kirko opnieuw op kamp. 24 enthousiaste kinderen en jongeren trokken richting De Haan en installeerden zich in de ruime locatie 'De Repoo'. Terwijl Kristof de eerste maaltijd klaar maakte, hielpen Chris en Sandra iedereen zijn plaats te vinden op de kamers. Nadat iedereen een bed had in beslag genomen, haastte men zich naar buiten om nog even buitenspelletjes te kunnen doen in de ruime tuin. Dit was dan ook de officiĆ«le start van het kamp. De volgende dagen was er tijd voor strandspelletjes, stadsspel, balspelen in de tuin, vlaggenroof in de duinen, het traditiegetrouwe bezoek van deken Filiep en Luc, film, Gotcha, weerwolven,  superveel eten van de overheerlijke maaltijden van onze vaste kok Kristof en oneindig veel gebabbel en gelach onderling. De sfeer zat er goed in met als kers op de taart de laatste avond animatie met dans en karaoke. Groot en klein, jongens en meisjes deden mee met onze animerende moni's die de avond in goede banen leidden.
De laatste dag brachten we ook een bezoek aan de parochiekerk waar men kennis maakte met George en Mirna. Het verhaal van het jong Syrisch koppel dat momenteel in Tielt verblijft werd verteld en de jongeren waren zo onder de indruk dat we geen stilte hoefden te vragen. Nadien was er een kort gebedsmoment waar iedereen intenties kon aanbrengen. En nu waren de volwassenen stil door de mooie woorden van de jongeren. Enkele intenties: ' dankbaar dat we elkaar mogen kennen', 'dankbaar voor het mooie kamp', 'hoop dat George en Mirna de kans krijgen een nieuw en veilig leven op te bouwen', 'hoop voor Bruno (op komst zijnde baby van George en Mirna), 'dankbaar dat wij onze familie nog hebben en niet moeten achterlaten', 'dankbaar dat wij niet in een land in oorlog moeten leven'...
Een mooi en deugddoend moment van verbondenheid dat afgesloten werd door onze Vocina's die 'let it shine' zongen. 
Meer moet dat niet zijn, we kwamen na deze dagen moe maar erg voldaan thuis. Gelukkig omdat we de kinderen en jongeren tevreden zagen, trots op onze moni's die zoveel energie van zichzelf gaven om alles in goede banen te leiden. Met zo'n supergroep zien we al uit naar de volgende samenkomst.

Sandra Declerc

Terug naar alle galerijen