16/02/2017

kirko op 16/02

De bijeenkomst van jeugdwerking Kirko op vrijdag 17 februari stond volledig in het teken van Senegal. We mochten er gastspreker Marc Verledens ontvangen, die begin dit jaar, samen met zijn zus en haar man, een reis door Senegal maakte. Marc bracht ons aan de hand van zijn unieke fotoreportage een duidelijk beeld van het land met de vele tegenstellingen. De prachtige natuurfoto's met tropische fauna en flora en uitgestrekte zandstranden stonden in schril contrast met de foto's van de armoedige plaatselijke bevolking.

De Kirko jongeren behielden hun aandacht bij de één uur durende voorstelling tot bij de laatste foto, en stelden daarna nog enkele pientere vragen, waaruit bleek dat ze goed geluisterd hadden! Tot slot kreeg iedereen een lollie... Marc had ons eerder een foto getoond van een groepje glunderende Senegalese kinderen die hij dolgelukkig had gemaakt met een simpele lollie en we wilden dit ook eens uitproberen bij onze jongeren!

Volgende Kirko activiteit gaat door op 17 maart en staat volledig in het kader van de voorbereiding van het Kirko-paaskamp!

 

Martine 

Terug naar alle galerijen