Spiritualiteit

Drag your image here

Aanbidding

Aanbidden is even de wereld achter je laten om helemaal alleen te zijn met de Heer.

 

Bij de eucharistische aanbidding wordt een monstrans op het altaar gezet, waarin duidelijk zichtbaar het geconsacreerde brood wordt ‘getoond’. Het is Jezus zelf, de verrezen Heer, die we ontmoeten in dit brood. De aanbidding is een moment om je binnenin helemaal leeg te maken en je te verenigen met Hem. We nodigen u dan ook graag uit om stil te worden in een stemmige ruimte en met Hem alleen te zijn.

 

In Pittem is er elke woensdagmorgen aanbidding om 08.30u. in de winterkapel van de kerk.

In Aarsele is er de tweede vrijdag van de maand om 19.00u. aanbidding in de gebedskapel rond Onze-Lieve-Vrouw van de vrede en Pater Pio.

Kapelletjes meimaand

kan men op veel plaatsen, vaak in oude stads- en dorpskernen maar ook verspreid over het platteland, kleine Mariakapelletjes aantreffen die door de plaatselijke bevolking, worden bezocht om een kaarsje op te steken en voor een moment van bezinning. Deze bevinden zich in Vlaanderen zeer vaak onder of bij een oude boom, op de plaatsen waar ooit in voor-christelijke tijden een boomheiligdom was.

Advents- en Vastenbezinning

Ieder jaar oganiseren we in de Decanale kerk Sint-Pieter in de advent een adventbezinning en in de veertigdagentijd een vastenbezinning.  De avond kent een vast verloop.  We starten om 20.00u. met een welkom en met een lied. Daarna komt een spreker aan het woord voor 25 minuten. We onderbreken even met een lied en vervolgens gaat de spreker verder met zijn betoog. We eindigen om 20.55u. met een slotlied en een dankwoord.