Welkom op de website van PE Sint-Jakob Tielt&Pittem vzw

In de rubriek 'in de kijker' kondigen we enkele activiteiten in de nabije toekomst aan. Onder 'kalender' vindt u de vieringen in de acht kerken van de PE terug. De 'terugblik' zijn foto's van voorbije evenementen/gebeurtenissen.

Alle info over dopen, huwen, catechese ... vindt u onder de rubriek geloofsleven.
Ook onder de andere menu-knoppen kunt u nog heel wat interessante info ontdekken over de PE.

 

UPDATE CORONA-MAATREGELEN: FASE 2

Vanaf 1 juli wordt volgend schema aangehouden: 

Sint-Pieter Tielt: zaterdag om 17.00u. en zondag om 9.30u. (maximum 200).

Sint Martinus Aarsele: zondag om 10.30u. (maximum 50).

O.L.V.-Pittem: zondag om 9.00u. (maximum 90).

 

Aangezien vanaf 1 juli het maximum aantal aanwezigen in de Sint-Pieterskerk gewijzigd is 200 personen, zal de viering niet meer gefilmd worden.

 

 

03/06/20

De Nationale Veiligheidsraad heeft op 3 juni beslist dat de godsdiensten in ons land opnieuw kunnen samenkomen om religieuze diensten te houden. Intussen werden de veiligheidsmaatregelen goedgekeurd die daarbij zullen gelden.De eerste, voorzichtige fase van de opheffing van de lockdown in onze kerken zal nu kunnen aangevat worden. De overheid heeft in deze eerste fase een maximum van 100 deelnemers per viering vastgelegd tot 1 juli.

Tegelijk moet een afstand van anderhalve meter worden gerespecteerd waardoor dit aantal in kleinere kerken lager zal liggen (1 kerkganger per 10 vierkante meter). Het is niet vanzelfsprekend, maar de veiligheid en de gezondheid van eenieder staan voorop.

Voor wie een broze gezondheid heeft of om andere redenen twijfelt om deel te nemen aan de eucharistie onder deze beperkende voorwaarden, zijn er nog de vieringen op radio en televisie. Vanuit de Sint-Pieterskerk zal de viering op zondag ook kunnen gevolgd worden via Internet.

In de handleiding over het heropstarten van de liturgie in de kerken lezen we:

Bij alles wat we doen dient de veiligheid voorop te staan. Hierin volgen we steeds de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Het hervatten van de liturgische vieringen gebeurt best heel voorzichtig en stapsgewijs. We houden er best rekening mee dat nog een langere tijd beperkende maatregelen nodig zullen zijn.

Hiermee rekening houdend heeft het Team van de Pastorale Eenheid beslist om in een eerste fase (tot 1 juli) enkel in de centrumkerken op te starten, telkens met een maximum aantal aanwezigen berekend volgens de grootte van de kerk. 

Sint-Pieter Tielt: zaterdag om 17.00u. en zondag om 9.30u. (maximum 100).

Sint Martinus Aarsele de zondag om 10.30u. (maximum 50).

O.L.V.-Pittem de zondag om 9.00u. (maximum 90).

Eind deze maand zullen we fase één evalueren en beslissen hoe we verdergaan na 1 juli.
Aan wie deelneemt aan de vieringen vragen we zich te houden aan de volgende maatregelen:

* handgel gebruiken
* 1,5 m afstand houden
* geen stoelen verplaatsen
* richtlijnen stewards opvolgen.

Deken Filiep Callens

In de kijker

Terugblik

Lichtmis 2020